Carla, MaiSaizer vanaf het eerste uur


MaiSaiz is een ‘way of life’ en ik geniet ervan.

Before & After, 8 kilo kwijt na 8 weken MaiSaiz
Before & After, 8 kilo kwijt na 8 weken MaiSaiz

In 2016 ben ik weer net zo zwaar als 20 jaar eerder, alleen toen was ik hoogzwanger.

Ik ben er klaar mee, maar ja welk dieet nu te gaan doen? In de jaren ervoor alles wel al geprobeerd, afgevallen en daarna weer zwaarder geworden, tot dit gewicht van 100 kg.  Hoogzwanger maar zonder kind.

Via een lieve vriendin hoor ik dat Mia gaat starten met MaiSaiz. Geen idee wat dat is, maar het schijnt iets anders te zijn dan het volgen van een dieet. Ik denk, na alles al te hebben geprobeerd, waarom niet. Het gaat om acht weken waarvan slechts vier bijeenkomsten dus ik ga het doen.

 

Door de fijne begeleiding van Mia en support van mijn groepsgenoten gaat het gewicht gestaag omlaag. Door het schrijven van successen worden ook mijn gedachtes en daardoor mijn leven positiever. Na de vier bijeenkomsten, acht weken later, is er ruim acht kilo af, het kind is gebaard. Door die nieuwe levensstijl te blijven inzetten en om de maand naar een terugkom-avond te gaan blijft mijn motivatie hoog, zo val ik 15 kg af.

In 2018 komt er toch langzaam wat gewicht bij, door stress, het nemen van verkeerde beslissingen en door niet langer de aangeleerde Tools te gebruiken. Vooral het schrijven van de successen blijkt belangrijk want door het niet te doen sta ik minder positief in het leven en dat zie ik terug in mijn eetgedrag. Toch word ik niet meer zo zwaar als dat ik was. Dit gebeurde wel bij andere afvalpogingen, na het volgen van een dieet werd ik soms zelf zwaarder. Ik blijf uiteindelijk hangen rond de  -9 kg  en zodra ik weer naar een terugkom-avond ben geweest pak ik de Tools weer op en zakt het gewicht weer verder. We hebben nu ook een vast ‘buddygroepje’ en bieden elkaar support. We zijn echter geen van allen nog écht tevreden met ons behaalde resultaat en hebben behoefte aan een extra ‘boost’ van Mia. Dat is zo fijn aan haar begeleiding, we sturen haar een mail met de vraag of zij ons verder kan helpen en Mia gaat meteen met het verzoek aan de slag. Binnen korte termijn komt er een Follow-Up training van opnieuw vier bijeenkomsten maar nu in 6 weken. Vier bijeenkomsten waarin de focus weer wordt hersteld, met goede support en feedback van Mia. 

 

Het is nu twee maanden geleden en ik voel me geweldig. Er is nu 22 kilo vanaf, mijn humeur is stabiel. Ik heb nu het gevoel dat ik niet meer hoef na te denken bij MaiSaiz, ik leef de tools! Ik geniet van het leven en van eten en drinken. Ik weet waar mijn grens ligt en hoe ik het kan doen. Ik heb nog steeds veel contact met mijn buddygroep of inmiddels vriendinnengroep en we vieren met elkaar de successen en steunen elkaar op moeilijke momenten.

 

Ik ben blij dat ik in 2016 deze stap heb genomen en zonder veel moeite of met het idee dat ik nooit meer iets lekkers mag.

Dat ik met een heerlijke gezonde leefstijl de kilo’s heb overwonnenen is heel belangrijk zodat ik nu niet wéér terugval in mijn oude gewoontes.

 

MaiSaiz is een ‘way of life’ en ik geniet ervan.