MaiSaizer Luna


Na 8 weken MaiSaiz
Na 8 weken MaiSaiz

Hoi mijn naam is Luna, en ik ben 51 jaar.

 

Via Facebook kwam ik erachter wat het geheim van mijn koormaatje Carla was. Ik had op koor wel al gezien dat ze was afgevallen, maar geen idee hoe. Zij stond met haar succes op de pagina van MaiSaiz en het kwartje viel. En ik dacht, dat wil ik ook!

 Ik ben, net zoals vele vrouwen, mijn hele leven al bezig met mijn gewicht. Was ik er op mijn 16e maar nooit aan lijnen begonnen! Ik was toen helemaal niet dik!

Ik wist dus, door de diëten die ik had gevolgd, wat ik níet wilde. Geen shakes, geen calorieën tellen, geen crash dieet. Maar wat ik wel wilde was weer mijn ‘oude’ gewicht terug.

Sinds mijn 40e ben ik in de overgang en ging er gestaag elk jaar een kilootje bij. Ik fiets, ik sport, ik yoga en eet gezond, maar doordat de hormoonhuishouding veranderde, veranderde mijn lichaam ook.

Natuurlijk waren er ook veel momenten dat ik te veel at, omdat ik eten nu eenmaal lekker vind. Dus kon ik af en toe teveel opscheppen. Dat inzicht heb ik inmiddels gekregen.

Het teveel eten én de veranderde stofwisseling maakte dat ik nu écht te zwaar aan het worden was.

Ik merkte zelfs, als ik bijvoorbeeld jus d’orange had gedronken, ik op bed moest gaan liggen. Mijn lichaam kon de suikers niet meer verwerken en ik vreesde dat ik richting diabetes ging!

Ik wilde veranderen! En na het zien van de website, dacht ik, dit zou ‘m wel eens kunnen worden! Geen calorieën tellen, geen dieet, maar mindfull luisteren naar je lichaam en alleen eten als je honger hebt. Alles vanuit het positieve bekijken en gedrag veranderen.

Honger bleek iets heel anders te zijn dan ik dacht. Die knorrende maag, was niet altijd honger. En het loslaten van mijn vaste patronen, was moeilijker dan ik dacht. Ik ben heel impulsief, makkelijk te verleiden door geurtjes en wat ik zie. Ook vond ik het idee dat je moet wachten tot je honger had heel moeilijk.

Gelukkig kon Mia altijd antwoord geven via de app, of tijdens de cursus, als ik even in de stress zat. En ook heb ik heel veel aan mijn buddy gehad.

 

Ik ben nu 1 week langer bezig dan de cursus en alweer 900 gram afgevallen. In totaal nu 9,7 kg! Ik wil minstens 12 kilo kwijt, dus ik ga nog eventjes door. Maar dat ik nu mijn oude spijkerbroeken weer pas, maakt mij heel gelukkig!!!

 

Groetjes Luna