Sabina's Afslank Journey


"Toen ik begon kon ik me bijna niet 

voorstellen dat het zo zou uitpakken." 

Na 1,5 jaar Maisaiz


Maart 2018 begon ik met Maisaiz, eigenlijk al in januari 2018 toen ik op de berg in Spanje Joke weer ontmoette en zij mijn inspireerde. Nu, anderhalf jaar later, ben ik nog steeds 50 kilo lichter.

 

Ik had in April 2019 mijn doel bereikt willen hebben - nog 25 kilo eraf. Dat is nu niet gelukt, maar ik ben wel sinds januari bezig met het stabiliseren van het reeds behaalde gewicht. Ik ontdek nu pas hoe lastig dat is!

Op dit moment bent ik vooral bezig met bewegen met fijne Core* oefeningen. Voel me met de dag sterker worden. 

 

Wat heb ik in de afgelopen tijd bereikt, naast het verlies van die 50 kilo?

De onbedwingbare dwang naar lekkernijen bij tankstations is zeer teruggebracht. Ik ben veel beweeglijker en sterker geworden. Grijp tijdig in als het weer es de verkeerde kant op slaat en hou dat ook vol. Blijf samenwerken met buddies en Mia, want verstoppen etc ligt altijd op de loer en dan gaat het niet goed. Iedere keer weer terug naar grip houden en jezelf vermannen. Veel gezonder leef ik nu, met veel meer genieten: lekker gezond eten


met fijne ingrediënten. En, last but not least, sinds drie kwart jaar een nieuw superleuk lief met alles wat daar weer bij hoort: openheid, kwetsbaar, me verbinden etc. Ben er supertrots op dat ik dit zo bereikt heb. Leer nu ook even tevreden te zijn met wat het nu is en natuurlijk wil ik verder. De hakkenrace in Parijs blijft staan!

 

Dit is niet het eindpunt, zeker niet, maar ik doe er gewoon nog een jaar langer over.

 

For now wens ik alle MaiSaizers heel veel plezier en succes. 

 

Sabina

 

 

*Core Training is een workout die zich specifiek richt op je mid-sectie. Alle spieren in dit gebied zullen tijdens de oefeningen in les worden aangepakt, inclusief je buik-, rug- en bekkenspieren. ... Deze spieren zijn niet alleen belangrijk voor een strak en mooi lichaam, maar werken ook als stabilisator.

Na 1 jaar Maisaiz


In mijn mindfullness dagboekje staat een mooie quote:

 

"Anything you want to ask a teacher, ask yourself, and wait for the answer in silence" (Byron Katie)

 

Een jaar lang jubelverhalen en wat heb ik bereikt: 50 kilo afgevallen en een nieuw leven mag ik wel zeggen. Terwijl ik dit schrijf schreeuwt het in me om vooral eerlijk te zijn, want de laatste paar maanden waren helemaal niet meer zo jubilerend: stil staan, weer iets aan gewicht erbij en er weer af. Kortom: dat is dan eigenlijk het normale leven. “ Ja maar, zegt mijn kritische ik”, je had al lang op de champs elysee willen lopen met hakken en je had al lang je streefgewicht willen bereiken en je was ook al iets lichter dan je nu bent en wat zullen al die anderen wel niet denken aan wie je dat jubelend vertelde steeds en nu blijven de reacties uit, dus ze zullen het wel aan me kunnen zien”. Kortom allemaal negatieve gedachtes. Weg ermee!

 

Kunst is het om te zien wat ik al bereikt heb (namelijk 50 kilo in één jaar tijd) en wat me dat aan extra levenskwaliteit heeft gebracht. Kunst is het ook om alert te blijven op al die tegenwerkers en om daarvoor in de plaats goede nieuwe patronen in te slijten.  Kunst is het om je niet te schamen als het even niet lukt, om me niet te verstoppen. Dus ook om mild voor mezelf te zijn.  En dat mag dan allemaal weer niet een tegenwerker worden.

 

Mensen om me heen hebben vaak het idee dat MaiSaizen een dieet is. En soms ben ik ook wel een beetje moe om te zeggen dat dat niet zo is. Het is echt geen dieet. Het is niet even 50 kilo wegshaken, wegwegen, wegketo-en of zo. Het is een ingrijpende levensstijl met gedragsverandering die aan veel raakt. Het mooie van MaiSaiz is dan wel dat het in kleine stapjes gaat en je niet op een freudiaans canapeetje hoeft (dank Gert!). Het is vooral doen! Jezelf een schop onder je kont geven, control mag, diëten niet. Genieten vooral. Alles en iedereen binnen MaiSaiz helpt je steeds weer met mildheid om het beter voor jezelf te maken. Hoe fijn en mooi is dat. Maar... je moet er wel aan willen.

 

Zonder de steun van buddies en van Mia was me dit niet gelukt. En ook niet zonder de steun van mensen om me heen die me zo ontzettend dierbaar zijn. Mogelijk lezen ze nu pas van mijn worsteling. Misschien is dat verdrietig voor ze, maar soms zit ik gewoon een beetje gevangen in mijn eigen schaamte. Ik weet dat ze daar alle begrip voor zullen hebben, ook daarvoor.

 

Tot een volgende

 

Sabina


Na 9 maanden MaiSaiz


47 kilo in negen maanden, veel beweeglijker, opener en blijer. Nieuwe vriendinnen erbij! Ik ben trots een Maisaizer te zijn.  Ben er nog niet maar ik geniet van alle tussenstadia. Het is een mooie reis. Wens jullie allemaal fijne kerst!


Na 7,5 maand maisaiz


Ruim zeven maanden ben ik nu bezig met Maisaiz! En inmiddels 50 procent van mijn overgewicht kwijt. Maar dat is eigenlijk niet het belangrijkste: ik voel me fitter, blijer, opener en heb vertrouwen gekregen in eten, en in mijn hernieuwde eetgedrag en in mijn motivatie dat dit lukt. Is het makkelijk? Niet altijd want t komt aan op blijvend veranderen. Heb ik plezier? O ja! En trots ben ik ook! Het is voortdurend calibreren, erbij blijven maar ook daarmee goed voor mezelf zorgen. Veel dank en steun heb ik voor en aan de buddies, de verhalen van andere Maisaizers (in Breda) en zeker Mia!

Jullie horen vast nog een keer van me! In december bijvoorbeeld.

 

Liefs Sabina


Na 6 maanden MaiSaiz


Toen ik begon kon ik me bijna niet voorstellen dat 't een half jaar later zo zou uitpakken. Nu ik terugkijk doet 't ook wel een beetje pijn om me zo te zien. Maar goed. Het is een mooi succesverhaal, tot nu toe, als je naar de kilo's kijkt. Maar, het gaat niet allemaal altijd even makkelijk en dan is de support van mijn buddies, Mia en andere Maisaizers super stimulerend. Ik ben er nog lang niet, maar ben al wel blij met de verandering in gedrag, gevoel en gewicht.


Na de eerste 8 weken


Elke dag beginnen met het voornemen dit keer te starten met je dieet, eigenlijk jaren en dat dan niet doen. Uitstellen van beginnen en daarmee je aan het einde van de dag weer straffen of weer uitstellen. Er waren hele belangrijke redenen om niet te beginnen, natuurlijk.

Toen ontmoette ik MaiSaizer Joke weer tijdens een zangreis, onze gemeenschappelijke passie en ik zag hoe blij ze was en ik dacht. Ik wil ook. Ik meldde me aan, moest nog wel even wachten en startte in maart. Mijn overgewicht was echt serieus. Na acht weken was ik al 10 kilo kwijt en op dit moment staat de teller op -25. Alles gaat beter en makkelijker, maar vooral zorg ik beter voor mezelf. Het is geen makkelijke weg, maar wel een hele fijne, plezierige en je MAG eten! 

 

 

Mijn reis duurt nog even voort en ik ben heel blij met mijn reismaatjes, de buddies en ook Mia, mijn persoonlijke coach. Ik gun het eigenlijk iedereen om zich met het gedachtegoed van MaiSaiz vertrouwd te maken en het toe te passen op zijn of haar leven. Zo nu en dan zullen jullie bij mijlpalen nog wel es van me horen hier.