Mijn motivatie

Inmiddels bestaat MaiSaiz alweer drie jaar en nog steeds geef ik trainingen en begeleid ik deelnemers met veel plezier. Doelen blijven stellen, gemotiveerd zijn en dit ook zien te blijven komen heel vaak aan de orde in de trainingen en coachsessies die ik geef. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag waar ik mijn motivatie vandaan haal, ook afgelopen week kreeg ik deze vraag twee keer. Mijn antwoord: ”gemotiveerd raak ik van MaiSaiz, de deelnemers, het zien van hun resultaten en het beluisteren van hun ervaringen en inzichten”. Daarnaast zorgt ook het gevoel wat ik krijg wanneer ik 5 km ben wezen hardlopen, iets wat mij niet lukte toen ik 20 kg zwaarder was, voor motivatie. Ik blijf gemotiveerd door het kunnen uitzoeken van kleding in maat 38. Het kunnen genieten van eten wat ik lekker vind zónder mij bezwaard te voelen zónder het gevoel te hebben binnenkort weer op een of ander dieet te moeten is misschien wel de allergrootste motivator.

"Wat men eigenlijk van mij wil weten is of ik ook nog steeds die moeilijke momenten heb waar zij tegenaan lopen"


Wat men eigenlijk van mij wil weten is of ik ook nog steeds die moeilijke momenten heb waar zij tegenaan lopen en of ik altijd naar mijn hongergevoel luister en op tijd kan stoppen met eten. Natuurlijk zou iedereen willen horen dat het bij mij helemaal vanzelf gaat, dat die knop om is en ik nu vanzelf slank blijf zonder er moeite voor te hoeven doen. Want dat willen ze ook bereiken. Helaas is dat een Utopie. Ook ik moet op mijn hoede blijven, de Tools blijven gebruiken en me bewust zijn van de valkuilen, de tegenwerkers die altijd op de loer liggen. De vraag is of ik wel ‘helaas’ moet zeggen, of moet spreken over ‘levenslang’ zoals ik vaak mensen met overgewicht hoor zeggen. Is het ‘helaas’ dat ik geen pakken koekjes meer eet? Is het ‘helaas’ dat ik niet meer met een overvol gevoel na een etentje op de bank hang? 

"Het kunnen genieten van eten wat ik lekker vind zónder mij bezwaard te voelen is misschien wel de allergrootste motivator"

Is het ‘helaas’ dat ik alle kleding maat 42-46 de deur heb uitgedaan? Ik vind van niet! Maar, oude gewoontes raak je niet zomaar kwijt, ze zitten soms diep ingeslepen en ook ik merk dat ik soms terugval in ‘oud’ gedrag. Gelukkig heb ik geleerd er mee om te gaan, tijdig te herkennen wat er gebeurt om dan de keuze te maken de Tools te gebruiken of juist niet. Soms is het namelijk gewoon prima om aan oude gewoontes toe te geven zolang je je er maar bewust van bent en daarna meteen de Tools weer oppakt.

 

De eerste acht weken zijn intensief, er zijn vier trainingsavonden en je wordt wekelijks persoonlijk gecoacht om de eerste stappen in gedragsverandering te zetten. Met mijn motivatie om je daarbij te helpen zit het wel goed, hoe zit het met jouw motivatie om jezelf te herpakken of te starten binnenkort?

 


Denk niet ‘levenslang’ , maar denk aan ‘een leven lang’ genieten van een gezond en slank lichaam!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    koster.anne@hotmail.com (maandag, 05 juli 2021 22:30)

    het tellen van mijn calorieën voor een week helpt altijd wanneer ik voel dat ik een kilo of twee moet verliezen.