Waarom MaiSaiz zo goed werkt!

“Als ik eerst maar slank ben dan……

 

Hebben jullie dit ook wel eens gedacht? Mijn probleem was alleen dat ik nooit echt slank werd of het dieet niet lang genoeg volhield om ‘dan …’ (vul zelf maar in: gezonder fitter, zelfvertrouwen, ander werk) te bereiken. Twee jaar geleden is het mij wél gelukt om slank te worden en tot nu toe ben ik dat ook gebleven. Van maat 46 naar 38, wat shoppen een stuk leuker maakt, van excuses verzinnen naar mogelijkheden zoeken en van consumeren naar produceren (MaiSaiz opgezet). Hoe ik dat heb gedaan kun je lezen in mijn eerste blog, maar wat je natuurlijk wil weten is hoe ik dat nu zo weet te behouden.

 

Het aller, aller, allerbelangrijkste is luisteren naar je hongergevoel. Dat klinkt heel eenvoudig maar is lastiger dan je denkt. Ik hoor jullie al zeggen: ”ik heb altijd honger”, maar stel eten toch maar eens een uurtje of meer uit dan ga je ervaren hoe het voelt als er echt sprake is van honger. Wellicht  herkennen jullie ook de stemmetjes in je hoofd die van alles beweren om je maar te laten eten. Je hebt nu vakantie, je bent toch slank, je kan het wel hebben of dit kan je niet weigeren. Wat ik doe is deze stemmetjes het zwijgen opleggen, mezelf afvragen wat mijn doel is en dan nog eens de vraag aan mezelf stellen: heb ik honger?

 

Het mooie van MaiSaiz is, dat ik kan bepalen wat ik wil eten zolang ik het alleen maar doe wanneer er sprake is van honger, geweldig toch?  Ik doe dus aan alle sociale activiteiten mee, geniet van vakanties, ga regelmatig uit eten, maar blijf bewust van mijn hongergevoel. Natuurlijk eet ik ook wel eens gewoon teveel omdat het zo lekker is en ik niet wil stoppen, maar zodra dat zichtbaar is op de weegschaal dan schakel ik de stemmetjes weer uit, denk aan mijn doel(en) en luister naar mijn hongergevoel. Ik blijf er slank bij, voel me supergezond en sta te popelen om jou ook te helpen deze gedragsverandering eigen te maken.

 

13 november start een nieuwe cursus. Meld je aan via www.maisaiz.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0